Warning: session_start(): Cannot send session cookie - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: session_start(): Cannot send session cache limiter - headers already sent (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 423

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/session/session.php on line 426

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/np13742/public_html/configuration.php:1) in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/ja_templatetools.php on line 44
ytra.eu ühistranspordiportaal
 

Ühistranspordiportaal

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Warning: strtotime(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 56

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198
ytra.eu ühistranspordiportaal

Läänemaal juulist uus vedaja

Trüki
Lääne-Virumaa bussifirma OÜ M.K. Reis-X hakkab alates juulist teenindama Läänemaa põhjaosa liine. Seni teenindasid neid AS GoBus Läänemaa regioon ja AS Haapsalu Autobaas. Uute ja vanade vedajate tegemistest kirjutasid Virumaa Teataja ja Lääne Elu.
 

Uued vedajad Viljandimaal teevad ettevalmistusi

Trüki

Alates 1. juulist teenindavad Viljandimaa maakonnaliine AS MTG ja OÜ Automen, kirjutab Sakala. Juuni lõpuni teenindavad neid liine AS Mulgi Reisid ja AS Devori Reisid.

Uutel bussifirmadel jäi busside kohaletoomiseks alla kuu aja aega. Siiski on mitmed MTG bussid juba kohale jõudnud ning ülejäänud saabuvad käesoleva nädala jooksul. Kokku on MTG-l vaja umbes kahtekümmend viit bussi.

OÜ Automen Viljandi regiooni juht Urmas Saaremets ütles, et Automenil on vajalikud 15 bussi liinide teenindamiseks olemas, kuid Viljandimaale tuuakse need alles pärast jaanipäeva. Sügiseks muretsetakse paar bussi veel juurde. Esialgu pole kõik bussid uued, kuid selleni kavatsetakse jõuda.

MTG Viljandi regiooni bussijuhid tulevad umbes 60% ulatuses vanade vedajate juurest, MTG pakutavale neljakümnele kohale sooviavaldusi jagub. Samuti võtab MTG tööle 8-10 inimest hooldus- ja remondibaasi.

Automeni Viljandi regiooni bussijuhid tulevad enamiselt seniste vedajate juurest. Bussijuhte on vaja esialgu umbes 20. Remonditeenust plaanitakse hakata sisse ostma.

Mulgi Reiside juhi Madis Lepp arvas, et bussijuhtidest võib isegi puudu tulla, sest osa bussijuhte läheb pensionile ning vanad vedajad ei kavatse pille kotti panna. Ametiühingu esimees Peep Petersoni sõnul pingutab ametiühing, et kogenud vanade vedajate juhid uute vedajate juures leiaks ka tööd. Sarnastes olukordades mujal on saadud 95% juhtidest tagasi tööle.

 

Tartu linnaliine hakkab teenindama SEBE

Trüki

Linnavalitsus tunnistas reedesel istungil Tartu linna avaliku bussiliiniveo riigihankel edukaks AS Sebe pakkumuse 103 miljoni krooniga 2011. aastaks ning otsustas sõlmida bussifirmaga liiniveolepingu kuueks ja pooleks aastaks.

Tartu bussiliinide vedaja leidmiseks korraldatud riigihankele tuli viis pakkumust hinnavahemikus 103 119 103 krooni kuni 143 339 808 krooni. Kolm pakkumust tunnistati riigihanke tingimustele vastavaks, kaks pakkumust lükati tagasi. Vastavalt riigihangete seadusele ei kuulu tagasilükkamise põhjused avalikustamisele. Pakkujatel on õigus seitsme tööpäeva jooksul vaidlustada linnavalitsuse otsust Riigihangete Ameti juures asuvas vaidlustuskomisjonis.

AS Sebe pakkumus oli kõige odavam: 103 119 103 krooni, mis on ligikaudse 2011. aasta veomahu kogumaksumus. Vastavalt riigihanke tingimustele sõlmitakse leping ajavahemikuks 1. jaanuar 2011 kuni 30. juuni 2017.

Abilinnapea Margus Hansoni sõnul võib hankekonkursiga rahule jääda. "Huvilisi oli alguses päris palju. See, et sõelale jäi lõpuks kolm pakkumist, on ka ootuspärane, kuna Tartu liinivedu on ühele ettevõttele päris suur väljakutse. Loodan, et pikaajaliste kogemustega bussifirma Sebe toob Tartu linna ühistransporti uut kvaliteeti," lisas Hanson.

Vedajale tasutakse läbitud liinikilomeetrite eest, vastavalt ühistranspordi hinnaindeksi alusel korrigeeritud kilomeetri hinnale. Valem arvestab diiselkütuse hinda, bussiettevõtete keskmist palka ning tarbijahinnaindeksit. Kui praegu maksab linn ASile GoBus dotatsiooni ligikaudu 40 miljonit krooni aastas, millele lisandub samas suurusjärgus piletitulu, siis vastavalt uue hanke tingimustele hakkab piletitulu edaspidi laekuma linnale. Erinevalt senisest hakkab linn edaspidi ise tegelema bussipiletite müügi korraldamise ning sõidugraafikute koostamisega.

 

Uus parvlaev alustas reise

Trüki
Saaremaa Laevakompanii teatel alustas ettevõtte teine uus parvlaev Saaremaa reedest reise Kuivastu-Virtsu liinil.

Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimehe Tõnis Rihvki sõnul on Saaremaa jõudmine oluline samm parvlaevaliikluse uuele tasandile toomises. „See on suur päev meile kõigile – uus ajastu parvlaevaliikluses, mida ammu oodanud oleme, on kätte jõudmas. Meie eesmärk on pakkuda reisijatele ja ettevõtjatele üha mugavamat ja kiiremat reisiteenust. Saaremaa, nagu ka Muhumaa ning tulevane Hiiumaa on ehitatud just Väinamere liinide vajadusi silmas pidades. Usume, et nagu parvlaev Muhumaa on suutnud Heltermaa-Rohuküla liinil edukalt võidelda järjekordadega, annab Saaremaa oma võimsuse ja mahutavusega olulise panuse nõudluse rahuldamises Kuivastu-Virtsu liinil, kus viimastel kuudel on nõudlus sadamates veelgi kasvanud,“ lausus Rihvk.

Kuigi algselt oli Saaremaa avareis plaanis kell 13.20 väljumisega Kuivastu sadamast, sai uus parvlaev liini teenindamist alustada juba märksa varem. „Kuna Ofelial olid hommikul tehnilised probleemid, tuli Saaremaa kolleegile appi ning tegi oma esimese reisi juba kell 9.30 Virtsust,“ lisas Rihvk.

Parvlaev Saaremaa kannab sarnaselt teistele Saaremaa Laevakompanii laevadele sinist-valget värvikuube, sisekujundus on Saaremaa Karja kihelkonna toonides – punane ja must. Saaremaa mahutab kuni 690 reisijat ja 160 sõiduautot. Parvlaeval on reisijateala, sealhulgas kohvik-bistroo, baar, kauplus ning päikesetekid. Tekkidevahelised trepid on seni liini teenindanud laevadega võrreldes oluliselt laiemad ja mugavamad, liikumispuudega reisijatele mõeldes on reisiteki ja ülemise autoteki vahel liikumiseks paigaldatud kaks lifti. Sõidukite kasutuses on kaks autotekki. Alus on 97,8 meetrit pikk ja 18,5 meetrit lai ning suudab arendada kiirust 16 sõlme. Laev läbib Muhu saare ja mandri vahelise ühe suuna 23 minutiga, lisandub laadimis- ja lossimisaeg.

SLK on BLRT Grupilt tellinud kolm identsete parameetritega reisiparvlaeva, mille jaoks tehtav investeering küündib 1,4 miljardi kroonini. Koos sadamate valdaja AS Saarte Liinid tehtavate investeeringutega sadamate laiendamisesse ja kaasajastamisesse tõuseb uute laevade liiniletoomisesse suunatav summa 2 miljardi kroonini.
 

Muutuvad Saaremaale minevate kaugliinide sõiduplaanid

Trüki
Alates tänasest muutuvad Virtsu-Kuivastu liini parvlaevade sõiduplaanid ning  seoses sellega ka Saaremaale suunduvate kaugliinide sõiduplaanid. Uus parvlaevade intervall Virtsu-Kuivastu liinil suvel on 40 minutit, uuesti muutub sõiduplaan sügisel.
 

Tartu ja Riia vahel avatakse uus bussiliin

Trüki
Alates 15. juunist lisab Eurolines Lux Express Tartu-Riia liinile ühe lisabussi, mille piletihind on võrreldes senistega kolmandiku võrra soodsam.

„Mul on hea meel, et koostöös ettevõtjatega leiab paljudele probleemidele kiired lahendused. Mida rohkem ja paremaid ühendusi erinevate linnade ja riikidega Tartust luuakse, seda paremini läheb linna ettevõtjail ja elanikel,“ ütles abilinnapea Karin Jaanson.

Uus Tartu-Riia buss väljub Tartust iga päev kell 5.30, teeb vahepeatuse Valgas, jõuab Riia bussijaama kell 9.20 ja lõpp-peatusse Riia lennujaama kell 9.45. Tagasi alustab buss teekonda Riia lennujaamast kell 16.15.

Uus liin hakkab sõitma kaubamärgi Simple Express all. "Simple Express on meie uus odav-bussitoote kaubamärk. Vastavalt sõlmitud koostöölepingule hakkab Tartu-Riia vahel uut väljumist opereerima Tartu ettevõte Arilix," selgitas Eurolines Lux Expressi turundus- ja müügijuht Martin Länts.
 

Elektriraudtee piletisüsteem uueneb

Trüki

AS Elektriraudtee kavatseb veel käesoleva aasta jooksul võtta elektrirongides kasutusele uue piletimüügisüsteemi. Uue süsteemiga hakatakse reisijatele müüma kontaktivabu sõidukaarte, millele saab raha peale kanda ning seda piletiostul kasutada. Kontaktivabade kaartide eesmärgiks on sularaha käitlemise vähendamine ja seeläbi turvalisuse suurendamine. Lisaks võib seeläbi ka piletimüük kiireneda.

Kontaktivabade kaartide kasutamise motiveerimiseks küsitakse majandusministeeriumilt luba üksikute paberpiletite hinna tõstmiseks keskmiselt 11 protsendi võrra.

 

Kõnnu küla elanikele ei meeldi rongipeatuse kadumine

Trüki
Käesoleva aasta mai lõpust ei peatu enam Kõnnu külas Pärnumaal reisirongid, kirjutab Pärnu Postimees. 76 püsielanikuga küla elanikud peavad rongipeatust vajalikuks ning süüdistavad ministeeriumit, et anti kohalikega läbi rääkimata luba Kõnnus reisirongide peatus likvideerida. Kohalikud peavad mõistusevastaseks uue ooteplatvormi hinda, mis on Edelaraudteelt majandus-ja kommunikatsiooniministeeriumile saadetud kirjas väidetud olevat 1,6 miljonit krooni. Samuti pole kohalike arvestuste kohaselt aastas rongipeatuse kasutajaid mitte poolesaja ringis, vaid 6 korda rohkem.
 

Tartu bussiinfo veebilehe kadumine tekitas meelehärmi

Trüki

Uue sõiduplaani kehtimahakkamisega suleti Tartu bussiinfo ning kasutajad suunatakse kasutama riiklikku peatus.ee portaali, kirjutab Tartu Ekspress.

See otsus mitmetele linnakodanikele ei meeldi, sest uus portaal ei tööta vanemate brauseritega ning  bussiinfo pole enam niivõrd mugavalt kättesaadav. Linnavalitsus põhjendab otsust andmesisestuse dubleerimise vältimisega ning kulude kokkuhoiuga. Siiski otsitakse lahendusi, et muuta bussiinfo kasutajasõbralikumaks.

 

SEBE ostis Tallinn-Tartu liinile uue bussi

Trüki

AS SEBE pani Tallinn-Tartu liinile käiku 2010. aastal valminud bussi, kirjutab Tartu Ekspress.

Uus buss on välimuselt sarnane teiste "Täistunni Ekspress" kaubamärgi all Tallinn-Tartu liini sõitvate bussidega, kuid uuel bussil on vanematest erinevalt täisautomaatne käigukast. Mitmete mugavustega ning lisavõimalustega buss maksis 4,5 miljonit krooni.

 

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 129

Warning: Illegal string offset 'active' in /home/np13742/public_html/templates/ja_purity/html/pagination.php on line 135


JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

Maaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Linnaliinide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Rahvusvahelised sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Reisirongide sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Laevade sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198

Lennukite sõiduplaanid


Warning: date(): It is not safe to rely on the system's timezone settings. You are *required* to use the date.timezone setting or the date_default_timezone_set() function. In case you used any of those methods and you are still getting this warning, you most likely misspelled the timezone identifier. We selected the timezone 'UTC' for now, but please set date.timezone to select your timezone. in /home/np13742/public_html/libraries/joomla/utilities/date.php on line 198